vineri, 25 ianuarie 2013

Romania - Mancare si bautura

          Acum va voi vorbii de mancarea si bauturile specifice romanesti.
          Daca veti avea ocazia sa fiti invitati intr-o gospodarie romaneasca, gazda va va oferi un pahar de tuica, iar vinul din proprile podgorii o sa va placa mult.
          Unul dintre felurile traditional de mancare sunt mititeii ( rulouri de carne tocata ) insotiti de paine, mustar, cartofi prajiti si un pahar de bere romaneasca.
          Al doilea fel de mancare traditionala sunt sarmalele (foi de varza murata umplute cu un amestec de carne tocata de porc sau vita, rulate si gatite pe un pat de varza taiata marunt ) cu mamaliga (malai fiert la foc mic pana devine o masa uniforma si se intareste si care apoi se serveste cu branza si smantana) .
          Iar ca desert poti savura o multime de aluaturi si deserturi dintre care poti incerca papanasii ( o gogoasa calda inecata in dulceata si valuri de smantana ).
          Acum va las sa incercati aceste preparate care va fac pofta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu