miercuri, 29 mai 2013

Neatza Internatiune

Neatza , ce mai faceti?
Sper ca va place totul pana acum! Asa ca ... daca va place asa o sa continuam.

marți, 28 mai 2013

Off Road - poze si video




Off Road & Camping

Neatza Internatiune,
Ce mai faceti ?
Astazi va propun sa va spun cate ceva despre Off Road si un pic de camping!
Legat de Off Road va pot spune ca in primul rand tre' sa va placa sa va murdariti si sa fiti inpatimiti ai condusului ; cu toate astea mai trebuie sa aveti si o masina de teren de preferat una echipata special de teren.
Dupa ce v-ati asigurat ca aveti o masina de teren , alegetiva niste prieteni si un traseu numai bun pentru Off Road . Daca stabiliti sa stati mai mult de o zi ar fi bine sa anuntati niste prieteni sau rude ca sa se stie de voi .
Daca vreti sa faceti Off Road si sa mergeti cu cortul va sugerez sa aveti la voi :
-haine destule si in ton cu sezonul in care plecati
-cort
-lemne de foc
-mancare care sa nu se strice usor
-lanterne
-chibrituri
-apa potabila si pentru uz casnic
-un topor
-farfurii , pahare si furculite de unica folosinta
-hartie igienica
-trusa de prim ajutor
-paturi(ca sa va inveliti cu ele sau sa le puneti pe iarba ziua)
-harti ;
lista poate continua dar astea sunt lucrurile esentiale ne lipsite de la cort.
Va urez drum bun celor care vor sa plece intr-o astfel de excursie , iar daca vreti un grup de off road care organizeaza si astfel de calatorii intrati pe:http://www.offroadindobrogea.ro/.

duminică, 26 mai 2013

Insulele Grecesti poze






Atena si Pireu


Neatza Internatiune,
Astazi este randul Atenei si al Pireului sa intre in discutiile noastre.
Atena (în greaca moderna Αθήνα, Athina [singular], în greaca clasicaἈθῆναι,Athēnai [plural]) este capitala Greciei. Atena a cunoscut o evoluție glorioasă, mai ales în GreciaAntica, fiind locuită de oameni încă din Epoca Bronzului și guvernată până în jurul anului 1000 î.C. de regi ionieni.
Acropola din Atena a fost înscrisă în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Poti vedea: 
"-Dealul Lycavettos iti va arata Atena in toata splendoarea ei. Poti ajunge in varf la picior sau, daca ai obosit de la cumparaturi, poti lua funicularul, cu o taxa mica.
-Parcul National Parnitha ti se va potrivi daca iubesti aventura. Aici poti face plimbari lungi prin natura, te poti plimba cu bicicleta sau poti admira o retea de pesteri si alte minuni ale naturii.
-Gradina Nationala a Atenei este de o frumusete rara, chiar in centrul Atenei. Cuprinde doua lacuri cu rate, care vor fi pe placul oricarui copil si o mica gradina zoologica.
-Muzeul National de Arheologie va fi fascinant chiar daca nu esti neaparat o fana a acestei discipline. Grecia Antica are nenumarate comori de dezvaluit, iar aici sunt stranse multe dintre ele, inclusiv statui, vase cu scene mitologice si multe alte dovezi ale civilizatiei.
-Parlamentul este una dintre cladirile minunate ale Atenei. Aici trebuie sa fii martora la schimbarea garzii, iar membrii acesteia sunt imbracati in vestminte traditionale."
Pireu (sau Peiraieus, Piraeus, l.gr. Πειραιά, Πειραιεύς) a fost principalul port maritim al Atenei, fortificat de Themistocle în perioada arhontatului său ( 493-492i.Hr.), pentru a oferi flotei ateniene o dană mult mai sigură decât rada Phalere.
Pireu are trei porturi: Zéa și Munychie la est (ambele folosite pentru nave de război) și marele port Canthare la vest. Aceste trei porturi au fost înconjurate de diguri și fortificații. Ele puteau fi închise prin canalele aflate la intrarea în ele.Orașul a fost construit după un plan întocmit de Hippodomos din Milet la mijlocul secolului V i.Hr. .
Are in present suprafata de 11 km². 
Site-uri de referinta:
-www.divahair.com

miercuri, 22 mai 2013

Cascada Niagara


Neatza Internatiune ,
     Despre Cascada Niagara va pot spune ca este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la granița dintre statul nord american New York din SUA și provincia Ontario din Canada. Cascada americană (American Falls) și Cascada vălul miresii (Bridal Veil Falls) pe teritoriul Statelor Unite și Cascada potcoavă (Horseshoe Falls) pe teritoriul Canadei.
     Lacul Erie este legat cu lacul Ontario prin râul Niagara cu o diferență de nivel de 58 m, cursul apei fiind despărțit în două brațe de Insula Caprei (Goat Island). Pe partea nord americană cascada are o lățime de de 363 m, apele cascadei cad de la 21 m înălțime, iar pe partea canadiană cascada are o lățime 792 m (în formă de potcoavă), înălțimea căderii de apă fiind 51 m. Debitul de apă fiind între 2.832 și 5.720 m³/s, în medie 4.200 m³/s.
     Despre istoria acestui loc :
     Inainte cu 6 000 de ani la sfârșitul ultimei perioade de glaciațiune, s-au topit ultimii ghețari din regiune determinând apele lacului Erie să curgă peste maluri formându-se râul Niagara care se varsă în lacul Ontario, trecând pe parcursul lui peste prăpastia (groapa) dintre cele două lacuri formeză căderea de apă Niagara.
      Această cataractă sau groapă are o serie de caracteristici geologice. Sub stratul dur de roci dolomite se găsesc straturi mai moi de șisturi.
     Masa de apă de la baza cascadei prin procesul de eroziune rupe cu timpul fragmente din peretele cascadei, acest fenomen determinând scurtarea râului Niagara cu 1,8 m pe an, ceea ce arată că de la formarea sa, cascada s-a apropiat de lacul Erie cu peste 11 km.
     Prin canalizarea unei părți a apei fluviului la o hidrocentrală, (vezi Nikola Tesla) s-a redus debitul fluviului ce traversează cascada, ceea ce a redus din frumusețea ei, în schimb a încetinit procesul de eroziune.
      In ianuarie 1936 prin temperaturi extrem de scăzute a înghețat complet cascada, formând o perdea de gheață de câteva sute de metri. In anul 1969 a fost dirijată pe o perioadă de 5 luni într-o altă direcție toată apa cascadei, astfel înlesnind cercetărilor geologice a albiei râului, și s-a încercat stabilizarea pereților cascadei.

Croatia


Neatza Internatiune ,
     Va mai povestesc si despre Croația care  „este un stat al bunăstării democratice, unitar și indivizibil” din Europa, situată în nord-vestul Peninsulei Balcanice, pe țărmul Mării Adriatice. Capitala și cel mai mare oraș al țării este Zagreb. Țara este împărțită în 20 de diviziuni administrative și orașul Zagreb. Croația acoperă 56.594 km² și are o climă diversă, predominant temperat continentală și mediteraneană. Coasta croată a Adriaticii are peste o mie de insule. Populația țării este de 4,29 milioane de locuitori, majoritatea croați și majoritatea romano-catolici.
     Croația de astăzi are un Indice al Dezvoltării Umane foarte ridicat. Fondul Monetar Internațional clasifică Croația, din punct de vedere al nivelului de dezvoltare economică, în categoria economiilor emergente și dezvoltate, în timp ce în clasificarea Băncii Mondiale este inclusă în categoria economilor cu nivel mare al veniturilor (peste 12.480 US$/locuitor). Croația este membră a ONU, a Consiliului Europei, a NATO, a Organizației Mondiale a Comerțului, a CEFTA și membru-fondator a Uniunii pentru Mediterana. Croația este în curs de aderare la Uniunea Europeană, a semnat tratatul de aderare iar aderarea sa este fixată pentru luna iulie 2013. Ca participant activ la forțele ONU de menținere a păcii, Croația a contribuit cu trupe la misiunea condusă de NATO în Afganistan și a deținut un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU în 2008–2009.
     7 lucruri despre Croatia:
     - Chiar daca nu rezervi nimic de acasa vei gasi cu usurinta un loc de cazare. Pentru a elimina totusi stresul cautarii si senzatia ca poate in alta parte era mai bine si mai ieftin e bine sa notezi de acasa, de pe internet, cateva destinatii unde sunt si preturi.
     - Apa este extrem de transparenta si ireal de albastra. Din iulie incepand apa este atat de calda incat nici nu te mai racoresti daca te scalzi. Vestea buna este ca apa ramane buna de facut baie chiar si spre sfarsitul lui septembrie. In timpul zilei este ceva mai rece, insa soarele bate cu butere si este o adevarata placere! Seara apa se incalzeste asa ca poti sa te bucuri 24 de ore din 24 de apa marii Adriatice.
     Deci, daca vrei sa economisesti, poti sa te duci linistita si in extrasezon pentru ca va fi vreme de plaja si vei trai cu siguranta multe momente de neuitat.
     - Muntii se oglindesc in mare si este imposibil sa nu te fure peisajul si sa iti doresti sa inoti ore in sir. Totusi, inca de cand ai ajuns in Croatia, ai face bine sa iti cumperi incaltaminte din cauciuc speciala cu care sa intri in apa si asta pentru ca nu exista nisip ci numai pietris.
     Eviti astfel sa iti ranesti picioarele si chiar daca este usor incomod, la inceput, cu timpul te vei obisnui sa inoti incaltata. Ii poti cumpara din orice bazar si daca nu esti o fire pretentioasa poti sa ii achizitionezi la preturi de nimic.
     - Plajele sunt 98% cu piatra si stanci si uneori sunt amenajate intrari cu scari metalice.
     - Mancarea este ceva mai scumpa (in comparatie cu Romania), insa daca te vei caza intr-un apartament cu bucatarie bugetul tau nu va avea de suferit.
     - Cravata este originara din Croatia din anul 1635 . Moda a fost preluata apoi de francezi care foloseau expresia "a la croate". Ulterior de aici s-a pastrat si denumirea de cravata.
     - Nu poti pleca din Croatia fara sa vizitezi Rezervatia Plitvice. Peisajul este un adevarat spectacol. Din nou apa este elementul esential caci este atat de limpede incat poti vedea toate speciile de pesti din ea. In plus, in pretul biletului intra si o calatorie cu vaporasul pana la cascade si inapoi.
Site de referinta : http://www.divahair.ro/

Marele Zid Chinezesc


Neatza Internatiune,
     Astazi va voi spune despre Marele Zid Chinezesc care este o construcție de mii de kilometri lungime, cu rol de apărare. Zidul a fost construit cu scopul de apărare a graniței imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei. Este o construcție gigantică considerată după volum ca cea mai mare de pe glob, cu o lungime de 21.196,18 km si poate fi vazuta si din spatiu .
     10 lucruri despre Marele Zid Chinezesc:
     1)Contrar tuturor vorbelor existente în jurul Marelui Zid Chinezesc, acesta nu se poate observa de pe lună cu ochiul liber. Acest lucru se datorează cromaticii izbitor de asemenătoare cu elementele geografice naturale care îl înconjoară. Legenda conform căreia Marele Zid Chinezesc s-ar vedea de pe lună cu ochiul liber a apărut pentru prima dată într-o serie de benzi desenate americane , Ripley`s Believe it or Not.
     2)Marele Zid Chinezesc defineşte o serie de fortificaţii construite de-a lungul câtorva sute de ani.
     3)Primele fortificaţii au fost construite înainte de crearea Imperiului Chinez. Acestea aveau drept scop apărarea împotriva atacurilor reciproce dintre triburi.
     4)Construcţia a ceea ce numim noi astăzi, Marelui Zid Chinezesc a început în timpul dinastiei Qin şi avea drept scop protejarea de nord de Chinei de atacurile populaţiei nomade Xiongnu.
     5)Dupa înfrângerea împotriva populatiei oirat (triburi mongole) în Bătălia de la Tumu (1449), conducătorii Dinastiei Ming au reînviat conceptul zidurilor de aparare
     6)Zidul începe din zona de est, de la trecătorea Shanhaiguan şi pe întinde până în zona de vest a ţării, în zona de lacuri Lop Nur , pe o distanţă de 6.400 de km.
     7)În timpul utilizării acestuia ca fortificaţie, Marele Zid Chinezesc avea pentru acele vremuri, un sistem avansat de comunicaţii. Sistemul folosea fumul şi focul pentru a transmite diverse mesaje între turnuri.
     8)Cea mai celebră legendă din jurul construirii monumenalului Zid este aceea a unei  femei care a mers în vizită la soţul ei care lucra la construierea marelui zid. Legenda spune că, omul era decedat în momentul când aceasta a ajuns acolo iar colegii neputând să ii spună adevărul despre soţul ei, i-au spus că „se află în următorul turn”. Aceasta a mers din turn în turn până la capătul zidului. La finalul zidului aceasta a aflat ceea ce i se întâmplase soţului ei , a început să plângă atât de tare încât lacrimile ei au creat o breşă în Zid. Astazi, acolo este un templu in cinstea ei.
     9)Există un maraton care se desfăşoară de-a lungul şi chiar pe Marele Zid Chinezesc. Maratonul presupune urcarea şi coborârea a cel putin 3.700 de scări de către participanţi.
     10)Din păcate, Marele Zid Chinezesc, se află, pe anumite porţiuni, într-o avansată stare de degradare. Degradarea se datoareză factorilor naturali : vânt, cicluri repetate de îngheţ-dezgheţ dar şi oamenilor care îl vandalizează sub diverse forme : vânzarea de porţiuni mici din zid sub formă de suvenir.
                                                                                              Site-uri de referinta: http://www.historia.ro

Neatza Internatiune

Neatza Internatiune,
Ma intrebam ce ati dori sa mai cititi sau ce doriti sa mai aflati !
Astept commuri legate de acestea.

sâmbătă, 11 mai 2013

Insulele grecesti


A doua oprire o facem pe insulele grecesti .
Acestea sunt peste 2000 printre care se numara si :
Insulele Saronice
Aegina
Hydra
Poros
Spetses
Angistri
Salamina
Psyttalia
Leros Salaminos
Revythoussa
Moni Aiginas
Dokos
Spetsopoula
Romvi
Plateia
Psili
Agios Georgios
Patroklou
Fleves
Agios Georgios Salaminos
Ypsili Diaporion
Ypsili Argolidos
Agios Thomas Diaporion
Agios Ioannis Diaporion
Plateia Aiginis
Laousses Islets
Kyra Aiginis
Trikeri Hydras
Alexandros Hydras
Stavronisi Hydras
Velopoula
Falkonera
Sporadele de Nord
Skiathos
Skopelos
Skyros
Alonissos
Alte insule și insulițe
Adelfoi Islets
Agios Georgios Skopelou
Argos Skiathou
Dasia
Erinia
Gioura
Grammeza
Kyra Panagia
Lekhoussa
Peristera
Piperi
Psathoura
Repio
Rineia Skyrou
Sarakino
Skandili
Skantzoura
Insulele Ionice
Antikythera
Antipaxi
Arkoudi
Atokos
Corfu
Drakonera
Elafonissos
Ereikoussa
Ithaki or Ithaca
Kalamos
Kastos
Kefalonia
Kravia
Kythira
Kythros
Lazaretto
Lefkada
Makri
Makropoula
Mathraki
Meganisi
Modia Islets
Othonoi
Oxeia
Paxi
Petalas
Pistros
Pontikos
Provati
Skorpios
Sparti Lefkados
Strofades
Vidos
Vromonas
Zakynthos
Arhipelagul Dodecanez
Adelfoi Islet
Agathonissi
Agioi Theodoroi Halkis
Agreloussa
Alimia
Antitilos
Anydros Patmou
Arefoussa
Arhangelos
Arkoi
Armathia
Astakida
Astypalaia
Faradonesia
Farmakonisi
Fokionissia
Fragos
Gaidourosnissi Tilou
Glaros Kinarou
Gyali
Halavra
Halki
Hiliomodi Patmou
Hondro
Htenies
Imia
Rho
Kalavros Kalymnou
Kalolimnos
Kalovolos
Kalymnos
Kamilonisi
Kandeloussa
Karavolas Rodhou
Karpathos
Kasos
Kastellorizo (Megisti)
Kinaros
Kos
Koubelonisi
Kouloundros
Kouloura Leipson
Kounoupoi
Koutsomytis
Leipsoi
Leros
Levitha
Makronisi Leipson
Makronissi Kasou
Makry Aspronisi Leipson
Makry Halkis
Marmaras
Mavra Levithas
Megalo Aspronisi Leipson
Megalo Glaronisi
Megalo Sofrano
Mesonisi Seirinas
Mikro Glaronisi
Mikro Sofrano
Nero
Nimos
Nisyros
Paheia Nisyrou
Patmos
Pergoussa
Piganoussa
Pitta
Plati Kasou
Plati Pserimou
Plati Symis
Pontikoussa
Prasonissi Rodhou
Prasouda
Pserimos
Rhodos
Safonidi
Saria
Seirina
Sesklio
Stroggyli Kastellorizou
Stroggyli
Strogulli Kritinias
Strogyli Kasou
Symi
Syrna
Telendos
Tilos
Tragonisi
Zafora
Cele mai cunoscute  insule grecesti sunt:
"-Corfu=>Insula Corfu este cea mai nordica insula a grupului Ionian, situata la doar 32 km de coasta Greciei.
Numele antic al insulei, Korkyra este legat de simbolul zeului Poseidon, zeul marilor . Acesta s-a indragositi de frumoasa Korkyra, fiica lui Asopos si al nimfei Metope, cu care s-a casatorit pe insula ce-i poarta numele.Capitala insulei: Kerkira sau Corfu este situata pe promontoriul coastei de est a insulei.DE VAZUTVechiul Fort -  Ruine anticePaleokastritsa - sat vechi, tipic insular, 6 plaje minunate, site religiosSpinada -Piata centrala in CorfuAchilleon Palace - palatul a fost construit de Imparateasa Austriei, Elisabeta, in 1891, in onoarea erouluyi Achile.Manastirea Panagia Palaiokastritsa - din sec 13, adaposteste o mica colectie de icoane bizantineBiserica Sf. Spiridon - a fost construita in 1589; turnul clopotnita are o cupola de culoare rosie, amintind de Biserica Sf. George din VenetiaLocalitati importanteCorfu, Benitses, Acharavi, Paleokastritsa, Nissaki, Kassiopi,  Dassia-Creta=>este mai mult decat o insula a Greciei, este locul de nastere a civilizatiei europene timpurii, civilizatia minoica. Palatele erei de aur minoice au fost distruse succesiv de doua cataclisme naturale ( 1700 si 1450 IC).
De jur imprejurul insulei sunt plaje cu nisip fin, scaldate de o mare cu ape de culoarea turcoazului sau smaraldului marginite de peisaje superbe.Heraklion este capitala insulei.Fantana Morosini, cunoscuta ca fantana leilor este chiar in piata din centru orasului, Piata Venizelou.In vecinatate este parcul El Greco, centru rustic si foarte lunistit al orasului.Aici se gasesc magazine, cafenele si restaurante tipice insulei.Langa piata Venizelou este strada Dedalou, renumita pentru cafenelele si ambianta specifica orasului.Muzeul de arheologie si Muzeul de istorie a Cretei trebuie neaparat vizitate.Zidurile cetatii si fortareata Roca al Mare sunt obiective turistice obligatorii.Hersonisos este o statiune cu atractii si oferte multiple. Viata de noapte in baruri, discoteci, restaurante si cluburi este foarte tentanta pentru amatorii de distractii.DE VAZUTHeraklion, capitala insuleiPalatul KnossosPalatul Phaestos, mai mic decat KnossosPlatoul Lasithi cu morile de vantSatele de munte cu stradute inguste si magarusi pe post de bicicleteStatiunea Malia - plajele vestite:Pleasure, Tropical, Bikini, Malibu, Sun Club si Sandy Beach;Corkers Ckub, cel mai bun club de noapteHania - Portul VenetianStatiunea Aghios Nikolaos - un fel de San Tropez, foarte animata si cosmopolita-Rodos=>Insula Rodos este parte a grupului de Insule Dodecanese, a 4 a insula greceasca ca marime. In ciuda numelui care inseamna 12 in limba greaga, grupul este format din 50 de insule mari si mici. Din ele, doar 14 insule sunt locuite.
Cele mai importante sunt: Rodos, Kos si Karpathos.Capitala insulei este orasul cu acelasi nume. Rodos.Orasele InsuleiLindos - fost oras stat, pastreaza zidurile cetatiiAfandouKalathosMonolithosSiana VillageAsklipiosEmponaKremastiKataviaDE VAZUT IN RODOSMuzeul insuleiMuzeul de Arta ModernaPortule vechiului orasVechiul orasparcul RodiniZidurile medievale din sec 14-15Acropola RodosPalatul Marilor maestriMarea hamamAcvariulDE VAZUT PE INSULA RODOSVechiul KamirosFluturiiGolful RodosFilerimosLindosMonumentul kalitheaCele 7 izvoareFaliraki Water Park-Thassos=>Insula Thasos,  pamantul mitic al Sirenelor, este situata in nordul Marii Egee.
Insula face parte din regiunea Macedonia, fostrul regat al Imaparatului Alexandru cel Mare.Thasos este cea mai nordica insula a Greciei. Capitala Insulei: Thassos sau Thasos sau LimenasPopulatia insulei: aprox 14 miiInsula Thasos ofera o combinatie superba intre plajele de nisip si padurile de pin ce coboara de pe versantii domoli ai muntilor din insula.Orasele insuleiThasos sau Limenas - capitala insuleiKazavitiLimenaria - la 40 km sud/vest de ThasosPanagia - la 7 km de Thasos, este un sat traditionalPotos - al doilea port al insulei, la 50 km de ThasosTheologos - fosta capitala bizantinaDe vazut in ThassosTemplul lui ApolloSanctuarul lui DionisosTeatrul AnticTavernele grecesti - cereti neaparat dulciuri preparate cu miere de albine.Potos - toate restaurantele si barurile sunt asezate in fata marii De vazut pe insula ThassosSatele montaneLacul gennaSatele Panagia si KazavitiManastirea Arhanghelul MihailTavernele grecesti - cereti neaparat dulciuri preparate cu miere de albine de pinTurul insulei - 100 km de sosea care inconjoara toata insulaViata de noapteInsula Thasos ofera, la fel ca oricare oras sau statiune, distractii nocturne in taverne, restaurante, cafenele si discoteci. Grecilor le place sa petreaca.Turistii din toate colturile lumii se lasa antrenati de stilul de viata grecesc si petrec, uneori, pana in zorii zilei."
Lista poate continua daca vreti puteti sa vedeti pe site-ul: http://www.ultramarine.ro/romana/Grecia



Alsacia

Neatza lume,
astazi va voi spune despre Alscia.
Aceasta regiune se afla in estul Frantei iar ca si capitala de juudet este Strasburg. Aceasta regiune a fost o perioada a germanilor iar dinh 1681 a fost anexata Frantei in timpul lui Ludovic al XIV-lea .
Al treilea oras ca marime din Alsacia este Colmar care se afla in marea campie alsaciana si este strabatut de canalele raului Lauch ( partea strabatuta de aceste canale este numita si "Little Venice").
Atractii si specialitati:
"Specialitățile regionale faimoase: Alsacia este bine cunoscută pentru bere, de exemplu Kronenbourg, sauerkraut (choucroute în franceză) și vinurle sale albe, care aparțin tradiției viticole germane, Riseling, Sylvaner sau Gewurtztraminer fiind cele mai populare variațiuni.
Accesul se poate face cu TGV-ul din Paris prin Gara de Est sau din Lyon. Pe autostradă dinspre Marea Britanie și Olanda via Nancy sau Luxemburg, dinspre Germania via Kehl. Principalul aeroport internațional al regiunii este Basel - Mulhouse Euroairport, deservit de numeroase companii aeriene, precum British Airways, Swiss, Lufthansa sau compania low-cost Easyjet. Aeroportul din Strasbourg este ceva mai mic.
Principalele atractii și obiective turistice sunt:
  • Strasbourg: orașul, centrul istoric, catedrala, cartierul Petit France, croaziere pe Rin, Parlamentul European;
  • Colmar: cel mai bine păstrat centru istoric din Alsacia, cu rezidențele alcătuite jumătate din lemnș altarul Isenheim, un remarcabil obiectiv medieval;
  • La Route des Vins: drumul vinului din Alsacia, descoperind podgoriile regiunii și localități precum Riquewihr;
  • Muzeul în aer liber: Ecomusée d'Alsace, lângă Colmar. Cel mai mare muzeu în aer liber al Franței, poate și cel mai apreciat;
  • Castelul Haut-Koenigsburg: castel situat în vârful unei înălțimi montane din munții Vosgi, în imediata apropiere a Strasbourgului;
  • Kintzheim: Parcul Vulturilor (Volerie des aigles), un centru destinat protecției vulturilor și a altor păsări de pradă;
  • Chemin de Fer du Dollar: calea ferată istorică din sudul Vosgilor, funcționând încă datorită motoarelor cu aburi;
  • Neuf Brisach: oraș din secolul al XVII-lea, fortificat de Vauban;
  • Munții Vosgi: pentru cățărători, rute de mountain-bike, cărări pentru drumeții, schi în perioada iernii."



miercuri, 8 mai 2013

Paris

Neatza lume,
Astazi va voi vorbi despre Paris .
Parisul este capitala Frantei si este strabatuta de fluviul Sena . Este si unul dintre cele mai mari centre culturale si economice din lume . iar influenta sa in diferite domenii cum ar fi cultura, mass-media ,educatia , politica , divertismentul etc. contribuie la acest statut.
Iata cateva obiective din Paris:
"Arcul de Triumf este un adevarat simbol al Parisului 
In inima unui oras agitat precum Parisul, intr-un cartier unde afacerile, comertul si turismul se imbina perfect unele cu celelalte, Arcul de Triumf este legat de subconstientul nostru colectiv intr-un mod care depaseste valoarea sa artistica si arhitecturala. Constructia monumentului ce se dorea a fi un omagiu adus victoriilor imparatului Napoleon, nu a fost incheiata pana cand batalia de la Waterloo a dus la detronarea sa.
Arcul de Triumf din Paris noaptea
Arcul de Triumf din Paris noapteaArcul de Triumf a fost inaltat peste ramasitele unui soldat necunoscut decedat in timpul Primului Razboi Mondial si o faclie perpetua arde in fundatie. De la Arcul de Triumf pornesc artere de circulatie in toate directiile si de aceea piata Charles de Gaulle in care este situat Arcul este cunoscuta si sub numele de “Piata Stelei” (Place de l'Étoile). Arcul se afla la capatul de Vest al vestitului bulevard Champs-Élysées. Arcul de Triumf este un omagiu in onoarea celor ce au luptat pentru Franta, in special in timpul razboaielor napoleoniene. Pe interior si deasupra Arcului sunt inscriptionate numele tuturor generalilor si razboaielor purtate.
Turnul Eiffel este obiectivul turistic ce nu trebuie ratat in vacanta la Paris
Daca mergi in Paris trebuie neaparat sa vizitezi Turnul Eiffel. Sa mergi in Paris si sa nu vizitezi Turnul Eiffel este pur si simplu un lucru de neconceput. De fapt aceasta atractie a Parisului poate fi vazuta din aproape orice punct al orasului. Din Turnul Eiffel nu vei avea parte de cea mai spectaculoasa priveliste din Paris dar este in mod cert un loc in care trebuie sa te duci din cauza arhitecturii sale si a grandorii.
Turnul EiffelTour Eiffel - Turnul EiffelMonumentul isi trage numele de la proiectantul sau Gustave Eiffel si este cea mai inalta cladire din Paris. Peste 200 de milioane de oameni au vizitat turnul de la inaugurarea sa in 1889 facand astfel din el cel mai vizitat monument din lume. Impreuna cu antena sa de 24 de metri, structura masoara 325 de metri inaltime. Cand constructia sa a fost incheiata in 1889 structura a fost declarata cea mai inalta cladire din lume, titlu care i-a apartinut pana in 1930 cand a fost contruita Chrysler Building din New York. Turnul este acum a cincea cladire ca inaltime din Franta si cea mai inalta din Paris. Turnul cantareste peste zece mii de tone.
Turnul Eiffel are doua restaurante: Altitude 95 la primul nivel (la 95 m inaltime) si Jules Verne la etajul al doilea. Acesta din urma este o destinatie gastronomica pentru cunoscatori.
Cel mai vizitat loc din Paris este mereu aglomerat iar cozile la intrare pot fi foarte mari. Pentru a le evita pe cat posibil este recomandat sa incercati sa-l vizitati dimineata si in timpul saptamanii.
Putine sunt acele locuri sau monumente care simbolizeaza Parisul mai bine decat Turnul Eiffel. Desigur exista multe alte obiective turistice in Paris cu o istorie mult mai bogata. Exista locuri mai putin aglomerate si mult mai romantice. Exista locuri pentru vederi panoramice mai frumoase (de pe treptele de la Notre Dame, din turnul Montparnesse sau din varful Arcului de Triumf). De asemenea nu este neaparat necesar sa vizitati Turnul Eiffel propriu-zis deoarece cam de oriunde din centrul Parisului puteti vedea aceasta minune arhitecturala.
Daca vizitati turnul, trebuie sa asteptati la coada pentru unul din cele doua lifturi care urca pana in varf. Acestea pleaca la fiecare opt minute dar cu toate acestea perioada de asteptare poate fi foarte mare. La primul etaj puteti vedea lucruri legate de istoria Turnului Eiffel, puteti trimite o vedere chiar din turn ( exista un oficiu postal acolo ) sau puteti lua masa la restaurantul Altitude 95. Ambele niveluri au magazine cu suveniruri sau Internet cafe-uri. In varf puteti vedea orasul si exista tot felul de ghiduri care va spun ce vedeti. Totusi inaltimea este atat de mare incat poate fi dificil sa localizati anumite lucruri.
Basilica Sacre Coeur - o atractie de marca a capitalei Frantei
Basilica Sacre Coeur este o basilica romano-catolica si un popular obiectiv turistic din Paris. Este inchinata inimii sacre a lui Iisus. Cladirea se afla in cel mai inalt punct din oras. In 1873 consilierii orasului Paris au votat o lege ce privea exproprierea terenului din varful dealului Montmartre pentru construirea basilicii. Arhitectul Paul Abadie a proiectat basilica dupa ce a castigat un concurs impotriva altor 77 de arhitecti. Acesta era deja cunoscut pentru munca sa de restaurare a Catedralei Sf-Front din Périgueux.
Basilica Sacre CoeurBasilica Sarcre Coeur din ParisCu intarzieri datorate dificultatilor de-a comasa terenul piatra de temelie a fost pusa abia in 1875. Abadie a murit in 1884 cand abia fusese terminata fundatia edificiului. Desi terminata in 1914 nu a fost folosita cu adevarat pana in 1919, dupa terminarea Primului Razboi Mondial. Costurile finale de constructie s-au ridicat la peste 40 de milioane de franci. In interiorul basilicii exista unul dintre cele mai mari mosaicuri din lume care-l infatiseaza pe Iisus cu bratele intinse. Clopotul este unul dintre cele mai grele din lume si cantareste peste 19 tone. Din varful domului privelistea panoramica este superba si acopera peste 30 de kilometri. Inca din 1885 in cadrul basilicii s-a pastrat o perpetua adorare a divinitatii si rugaciune, zi si noapte, pana in zilele noastre.
Notre Dame, Paris
Notre Dame nu este chiar cea mai mare catedrala din lume, dar cu siguranta este cea mai faimoasa. Capodopera gotica este localizata in Île de la Cité, o mica insula in inima orasului. Episcopul Parisului Maurice de Sully a inceput constructia in 1163. Catedrala trebuia construita in noul stil gotic dorindu-se sa reflecte statutul Parisului de capitala a regatului francez. A fost prima catedrala construita la o scara uriasa devenind astfel prototipul pentru catedralele ce s-au construit in Franta in perioada urmatoare, printre acestea fiind Catedrala din Amiens, Chartres sau Rheims.
Catedrala Notre DameCatedrala Notre Dame din ParisCatedrala Notre Dame a fost finalizata abia in anul 1345 constructia sa fiind una anevoioasa. Rezultatul este o cladire coplesitoare avand 128 de metri lungime si turnuri de 69 de metri inaltime.
Clopotnita, care atinge 90 de metri, a fost adaugata in secolul al 19-lea de Viollet-le-Duc. Catedrala Notre Dame detine mai multe ferestre rotunde dar cea din secolul al 13-lea este cea mai impresionanta avand un diametru de 13.1 metri. Notre Dame are doua orgi: Orga Mare care are 5 claviaturi si 56 de note, 111 registre si 7.374 tuburi; si Orga Corului care are doua claviaturi si 1.840 de tuburi.
Orga Mare a Catedralei Notre DameOrga Mare a Catedralei Notre DameStalpii de sustinere din partea estica au 15 metri inaltime. Partea vestica cuprinde 3 arcade imense si galeria regilor. In timpul restaurarii, o parte dintre sculpturi si din interior a fost mutat sau distrus. Abia in secolul al 19-lea catedrala a fost terminata de arhitectul parizian Eugène Emmanuel Viollet-le-Duc. In secolul trecut au existat noi lucrari de restaurare, intre 1991 si 2001.  Aproximativ 13 milioane de oameni din toata lumea viziteaza anual catedrala (o medie de 30 000 de oameni pe zi). In zilele de varf sunt peste 50.000 de pelerini si vizitatori care intra in catedrala. In fata catedralei, se afla “kilometrul 0” al Parisului."
Parisul poate fi vizitat pe tot parcursul anului dar mai ales in timpul primaverii parisiene intre lunile aprilie si iunie dar si toamna si iarna cand este mai liber si nu prea ninge.



sursa:http://www.tvl.ro/turism/100-Paris-Orasul-Luminii/obiective-turistice-paris

Posterul


Neatza

Neatza lume,
sper ca nu v-ati suparat ca nu am mai postat de mult dar nu prea am avut cand!!!!
O sa revin in curand cu mai multe postari.